Gamle bilder i farger

For en tid tilbake la vi ut artikkel om Gisken Wildenvey. Se artikkelen av Kristin Hanna Rabben. Vi har lagt til farger på et av bildene av Gisken. Se resultatet under, med flere eksempler videre nedover siden.

Gisken Wildenvey

De historiske bildene på Odd sin Blogg er svart/hvitt og har hittil blitt presentert uten større moderniseringer digitalt.

Bilder i svart-hvitt kan kunstig transformeres til fargebilder. Dette får ofte frem interessante detaljer. De siste årene har denne transformeringen blitt enklere og mer tilgjengelig for folk flest ved hjelp av såkalte artificial intelligence og maskinlæring. Fargegjengivelsen blir lagt til ettersom former og mønstre gjenkjennes, for eksempel ved at ansikter får riktig farge, gress, sjø, etc. Det finnes mange muligheter for modernisering, men det skal skje med respekt for de som er avbildet.

Her er et annet eksempel med transformering til fargebilde av båtlaget med Tode Larsen, Martin Nilssen, Hilmar Wollan, Ragnar Olsen, Martin Nilssen og Peder Wilhelmsen.

Båtlaget med Tode Larsen, Martin Nilssen, Hilmar Wollan, Ragnar Olsen, Martin Nilssen og Peder Wilhelmsen

Fargegjengivelsen får frem flere detaljer som jeg håper lesere av denne bloggen kan ha glede av. Legg gjerne igjen en kommentar nederst på denne siden om du syns dette er et spennende prosjekt.

Jordbruk på Fiskenes i farger.

Jordbruk på Fiskenes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s